4-daagse TVVL cursus Commissioning Manager, vervolg op de commissioning Specialist

4-daagse TVVL cursus Commissioning Manager, vervolg op de commissioning Specialist

In deze cursus leer je zelfstandig het juiste Cx-proces en -methodiek te selecteren en dit te kunnen beargumenteren en adviseren richting alle stakeholders.

In het proces van commissioning zijn steeds meer partijen betrokken. Het kunnen samenstellen en begeleiden van een goed functionerend team is essentieel om alle commissioning activiteiten naar tevredenheid te kunnen uitvoeren. In deze vervolgcursus die aansluit op Commissioning Specialist, leer je de keuzes die je maakt in het commissioning proces over te brengen naar anderen. Je leert competenties zoals het samenstellen en aansturen van een team, het opzetten van een heldere en regelmatige communicatie helpen het commissioning proces nog beter te laten verlopen.

Commissioning is een systematische werkwijze om de prestatie van het gebouw en de installaties te borgen en te verbeteren (verifiëren en valideren). Hiermee wordt continu bewaakt of er voldaan wordt aan de gedefinieerde doelstellingen en criteria in de uitgangsdocumenten van de opdrachtgever. Criteria zoals thermisch comfort, indoor-luchtkwaliteit, energie-efficiency en beheer en onderhoud. Ook worden faalkosten voorkomen.

Sinds 2023 kunnen Commissioning Specialisten en Commissioning Managers zich registreren bij Commissioning Nederland (voorheen DBCxA). De functionaris Commissioning Manager die in dit register is ingeschreven beschikt over de kennis en vaardigheden om het juiste commissioning proces en -methodiek te selecteren en de bijbehorende activiteiten te organiseren. Hij/zij is daarnaast het aanspreekpunt voor de opdrachtgever en kan de gemaakte keuzes voor het uit te voeren proces en uit te voeren activiteiten beargumenteren en adviseren.

De Commissioning Manager is verantwoordelijk voor het commissioning plan en de rapportage (validatie). Hij/zij stuurt het commissioning team aan bij de uitvoering van de commissioning activiteiten. De Commissioning Manager accordeert de rapportages en verslagen van uitgevoerde commissioning activiteiten.

Meer informatie & aanmelden

4
jul
Tijden: 13:00
Locatie: NVDO, Lange Schaft 7G in Houten

Permanente Educatie 2024

Vind hier alle informatie over de PE-sessies in 2024

18
okt
Tijden: 7:00
Locatie: TVVL, Woerden

6-daagse TVVL cursus Commissioning Specialist

Na deze cursus beschik je over de vaardigheden voor het zelfstandig opstellen van een commissioning-plan, het uitvoeren van commissioningactiviteiten

5
nov
Tijden: 8:00
Locatie: NVDO Verenigingsgebouw te Houten

Masterclass Wat is de meerwaarde van Commissioning en Precommissioning bij Onderhoud?

Commissioning klinkt duur, maar is dat wel zo? Tijdens deze Masterclass gaan we op zoek naar de toegevoegde waarde van Commissioning als aanvulling op

Stakeholders

Techniek Nederland
ISSO
Binnenklimaat Nederland
VCCN
NVDO
TVVL
FHI Gebouw automatisering